Ledarskap

Bra ledarskap är komplext. Beroende på medarbetarna och deras kompetens, på omvärlden och arbetssituationen, på chefens personliga stil och inte minst på en viss ”nationell norm” – och förstås på vad vi har fått lära oss är ”bra ledarskap”. Ofta är det inte så lätt att sätta ord på den personliga, aktuella situationen och välja den passande ledningsstilen.

Det räcker med att titta på ledarskap i Danmark och Sverige. Danska team älskar att arbeta spontant och i ”free style”. Svenska team är måna om förankring och konsensus. Dessa olika förväntningar kräver olika ledarstilar. Båda stilar passar bra på vissa situationer och vissa medarbetare – och vissa nationella sammanhang. Jämför vi ytterligare med ledarskap i Tyskland upptäcker vi en mer stringent, effektiv och kanske mer top down ledningsstil.

Det finns inte rätt eller fel – speciellt inte i tider då vi inte vet hur framtiden kommer att se ut, hur marknader, produkter och omvärlden förändras, då vi diskuterar agila metoder.

Uta Schulz – SveTys har stor erfarenhet i ledarskap i Danmark, Norge, Sverige och Tyskland. Hon kan ge dig och dina medarbetare den överblick, de verktyg och metoder som behövs för att utveckla det passande ledarskapet för just dig, din organisation och din situation.

Förtroende, individuella spelrum, flexibilitet
Förtroende, individuella spelrum, flexibilitet
Ledarskap